Wie ben ik

Sinds 2000 ben ik als verloskundige werkzaam en heb ik al veel moeders begeleid die borstvoeding gaven. Wat ik merkte was dat er veel minder moeders na 6 weken nog borstvoeding gaven dan er aanvankelijk na de geboorte van hun kindje gestart waren. De redenen om te stoppen zijn vaak divers maar de meest gegeven redenen waren te kort melk en pijn bij het voeden. Vaak gaat het voeden in de eerste week na de geboorte nog goed, maar daarna ontstaan er soms problemen.

Juist voor deze moeders wil ik uitkomst bieden. Ik wil graag een moeder begeleiden en haar helpen om zo probleemloos mogelijk haar kindje te kunnen voeden. Zo hoop ik meer moeders te laten ervaren hoe bijzonder en natuurlijk het geven van borstvoeding is.

In heb dan ook in 2019 de opleiding tot Lactatiekundige gevolgd om mijn kennis over borstvoeding te verrijken en uit te breiden. In 2020 heb ik mijn IBCLC examen gedaan en ben nu gecertificeerd IBCLC lactatiekundige.

Een lactatiekundige zal alles proberen om moeders in staat te stellen, waar mogelijk, probleemloos hun kind te kunnen voeden zolang de moeder en kind dit willen.