Borstvoeding

Waarom borstvoeding geven

Waarom zou je gaan starten met borstvoeding, of juist doorgaan met het voeden van je baby? Het kost tijd en als er dan kleine ongemakken ontstaan zoals tepelkloven en je om de 2-3 uur soms moet voeden, vraag je je vast af of het het allemaal wel waard is. Dan is het fijn om te kunnen lezen waarom nou juist de keuze voor borstvoeding.

Er zijn voordelen voor jou en dat begint al gelijk na de bevalling. Doordat je baby bij je gaat drinken, maak je het hormoon oxytocine aan. Hierdoor trekt onder meer je baarmoeder samen en zo zorgt de borstvoeding er voor dat je baarmoeder weer snel klein wordt en er minder bloedverlies ontstaat. Het geven van borstvoeding zorgt er ook voor dat de kans op eierstokkanker en borstkanker verkleind wordt.

Ook voor je baby zijn er voordelen. Het immuunsysteem van de baby wordt door het geven van borstvoeding sterker. Wanneer je borstvoeding geeft en je hebt zwangerschaps diabetes hebt gehad, verlaagd het de kans dat je baby diabetes 2 krijgt op latere leeftijd. Het geven van moedermelk zorgt er ook voor dat de baby minder kans heeft op longproblemen en hart- en vaatziekten.

Naast dat het geven van borstvoeding een bijzondere en mooie ervaring is, je het altijd bij je hebt, zijn er dus extra bijkomende voordelen voor jou en je baby.

Borstvoeding puur natuur goed voor jou en je baby