Lactatiekundige

Ik stel mij graag even aan je voor.

Sinds 2000 ben ik als verloskundige werkzaam en heb ik al veel moeders begeleid die borstvoeding gaven. Wat ik merkte was dat er veel minder moeders na 6 weken nog borstvoeding gaven dan er aanvankelijk na de geboorte van hun kindje gestart waren. De redenen om te stoppen zijn vaak divers maar de meest gegeven redenen waren te kort melk en pijn bij het voeden. Vaak gaat het voeden in de eerste week na de geboorte nog goed, maar daarna ontstaan er soms problemen.

In 2019 heb ik de opleiding tot Lactatiekundige aan de hogeschool van Gent gevolgd om mijn kennis over borstvoeding te verrijken en uit te breiden. In 2020 heb ik mijn IBCLC examen gedaan en ben nu internationaal gecertificeerd IBCLC lactatiekundige. Ook ben ik aangesloten bij de NVL (de Nederlandse beroepsvereniging van erkende lactatiekundigen IBCLC).

IBCLC: L-300097

NVL 084020

Een lactatiekundige zal alles proberen om moeders in staat te stellen, waar mogelijk, probleemloos hun kind te kunnen voeden zolang de moeder en kind dit willen.