The key to succes is to start before you are ready

Hoe bereid je je voor op het geven van borstvoeding

Je kunt je uiteraard voorbereiden op het geven van borstvoeding door het volgen van een borstvoedings cursus, maar weet je dat goede voeding in je zwangerschap en de periode die je borstvoeding geeft erg belangrijk is?

In de zwangerschap is het belangrijk om goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Zo zorg je dat je baby alles binnen krijgt voor een goede start. Twijfel je of je supplementen moet gebruiken? Overleg met je verloskundige!

In de zwangerschap heb je het een en ander niet mogen eten en drinken. Wanneer je borstvoeding geeft kan dat wel weer, maar alcohol liever niet. In je zwangerschap heb je een extra beetje vet opgebouwd, om te zorgen dat je wat extra energie hebt, om moedermelk te kunnen aanmaken. Toch is dat niet voldoende. Ik raad dan ook als lactatiekundige aan om 500 kilocallorieën bovenop je normale eetpatroon te gebruiken.

In Nederland wordt geadviseerd om een volledig borstgevoede baby dagelijks tien microgram vitamine D bij te geven. Ook borstvoedende moeders wordt aangeraden om dagelijks tien microgram vitamine D te gebruiken! Wanneer je speciale eetgewoontes hebt, vul dan aan met voedingssupplementen. Ben je bijvoorbeeld vegatarisch of eet je weinig vlees is het verstandig om vitamine B12 te gebruiken in combinatie met Omega 3.

Kom voldoende buiten, eet gezond voedsel en gebruik vitamine D